Zamieszczone przez Purchawa
Kratka do OI - chcę zamontować
Zwiń
X
-
Kratka do OI - chcę zamontować
Witam.
Wszystko co na forum kratek dotyczy to demontaż i to głównie w aspekcie policyjno-prawnym. A ja chcę kratkę zamontować do Octavi 1 Kombi. Wolę to niż bagażnik z walizami na dachu, czeka mnie latem wiezienie dzieciaków z dużą ilością gratów, a walizą w łeb to nikt nie chciałby dostać jak wiadomo. Znalazłem nawet taką kratkę na Alledrogo, ale czy krata od hatchbacka pasuje do kombi? Po drugie czy montaż wymaga jakiś głębszych lub niszczących (tapicerka, dziury) przystosowań, bo po wakacjach zdemontuję toto.
Jak na złość w mojej okolicy nie ma żadnej Octy z kratką, a głupio kogoś zatrzymywać na ulicy. W serwisach też nie wiedzą "bo takie już przychodziły".
Pomożecie?O1 1.9 TDI Kombi
-
-
Zamieszczone przez MaicroftAle po co montowac Wystarczy ja wlozyc i oprzec o fotele, nic sie nie stanie. A co na to Policja, a no nic, nigdzie nie jest zabronione wozenie czegos takiego w aucie.
Jak sie ja skreci, to potem bedzie piszczec, trzeszczec i generalnie zdenerwuje, a tak dziwne dzwieki w duzym stopniu sie redukuja
zgadzam się z endryu taka sznurkowa może byc praktyczniejsza... A i Octa kombi ma chyba mocowania przewidziane do takiej kratki...
pzdrAdam
Komentarz
-
-
thx za odp. Czyli ta kratka odpada, obej żałem zresztą dziś sobie Oktę hatch i ewidentnie musi być inna kratka, jest tam dużo niżej.
Siatka odpada. Chcę to zamontować by było bezpiecznie w razie ostrego heblowania albo, tfu, dzwonu. Pewnie że nie zakładam że coś się stanie. Ale siatka elstyczna to na walizkę nie pomoże. To samo uważam że nie zadziała (w najgorszym razie) krata tylko wstawiona za fotele, nie będę sprawdzał na swoich dzieciach czy zaczepy wytrzymają zwiększone obciążenie gratami. Nie zrozumcie mnie źle, ja nie zakładam wypadku. Ja tylko nie mogę tego wykluczyć. Gdybym mógł, to bym sobie i Wam d... nie zawracał :-)
Czy punkty mocowania to przewiercona i gwintowana blacha (profile), czy są tam jakieś specjalne wstawiane np nakrętki itp?O1 1.9 TDI Kombi
Komentarz
-
-
Myślę , że roleta ze zwijaną siatką wystarczyła by w zupełności.
Zamieszczone przez Sławekbyło bezpiecznie w razie ostrego heblowania albo, tfu, dzwonu.
Komentarz
-
-
U mnie wyglądało to tak. Tam gdzie jest czerwony kolor mocowanie kratki odbywało się za pomocą dwóch śrub, a tam gdzie jest żółty kolor to w dwa otwory wchodziły bolce. Nie wiem czy te otwory na śruby i bolce są oryginalne czy trzeba je samemu zrobić. Miałem taką kratkę, ale jakiś miesiąc temu sprzedałem na allegro. Pozdrawiam.Dwa moje wielkie szczęścia - Ewa & Tymon.
Komentarz
-
-
lolorama, WIELKIE dzięki ! Pobiegłem i troszkę zdemolowałem moją szkodkę:
dziury na bolce w poprzecznej belce są
nakrętek na boczkach nie ma, jest podłużny otwór dostęp przez taką kształtkę z zapinką od oparcia kanapy. Czyli jakby od tyłu podłożyć odp nakrętkę byłoby ok. (Czy te nakrętki u Ciebie są na stałe?)
Czyli da się, trzeba tylko w tapicerce bagażnika zrobić 4 małe otwory!O1 1.9 TDI Kombi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftb707, Ja ja czesto klade, bo inaczej to mozna sobie powozic jedynie psa w tym aucie i juz od ponad 4 lat jest nie skrecona. A ten podlokietnik na srodku znitowany na stale rozbawil mnie jeszcze bardziej.
Ale zgodzę sie do wożenia psa idealna jest
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Co do piszczenia kratek, ja ostatnio kupilem tacie, co prawda do Berlingo, takie krazki ze sklepu komputerowego do wyciszania kompa ...
wsadzilem to pod srube i pod kratke ... Masakryczny efekt, cichosza doslownie
Ta krazki sa okragle typu B, elastyczne takie, cos jak sprezyna. Placilem 5 zl od sztukiByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Witam
Podpinam się pod temat a dokładnie chodzi o to czy może ktoś montował kratkę w OI kombi jeżeli wcześniej jej nie było (czy trzeba coś przerabiać a może jest P&P)
Drugie pytanie ktoś wie gdzie można kupić tą rozwijana siatkę bo pytałem w salonie i oni tego nie maja.
Jest moze ktoś chętny pozbyć sie tej kratki lub pożyczyć na tydzień głównie z okolice Krakow-Zakopane
Dzieki
[ Dodano: Sro 21 Kwi, 10 00:46 ]
Wiem że to stary temat ale może ktoś ma pożyczyć
Komentarz
-
Komentarz